Over Heijnen Grondverzet

Het bedrijf is opgericht in 1945 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Egbertus Heijnen, getrouwd met Anna Maria Rozeman, Europaweg 82 te Nieuw Schoonebeek. De hele familie was trots als Bertus beter bekend als (Dörskebats) met de Blue Reiger (tractor), dan de dorsmachine dan de Jakops pers, baalmaat (maat 90x90x160cm!!!) en daar achter de balenwagen totale lengte 30m alles op 16 ijzeren spaakwielen, met 6 man personeel vertrokken op fietsen.

De kinderen werden er zoveel mogelijk bij betrokken.Zoon Gert kwam in de winter van 1969 op de loonlijst.In 1972 arriveerde de eerste graafmachine, een Atlas 1200, en vanaf dat moment was het grond- en civieltechnisch werk voor bedrijven als De Roo en NAM. Zoon Jo kwam in 1978 op de loonlijst en zoon Harrie in 1979. Hazelaar en Anholts, Hulzing de Roo, waren destijds belangrijke klanten.

De 3 zonen Jo, Harrie en Gert namen het bedrijf op 30 maart 1998 over. Onder de naam Heijnen Loon- en Grondvezet BV. Europaweg 82 en 84 in Nieuw Schoonebeek. Het werk was 85% in de gemeente Schoonebeek. Toen ze stopten met de olieproductie in Schoonebeek moesten ze worstelen om een ‚Äč‚Äčandere bron van inkomsten te vinden, de oplossing was gas. Het bedrijf is VCA-gecertificeerd en beschikt over goed opgeleide en ervaren medewerkers die zeer goed inzetbaar zijn op bouwplaatsen, onder meer voor Hak, Nacab, Hanab, Bam, Ennercon,
Agro en de laatste jaren Bohlen & Doyen. In 2013 werd het bedrijf Heijnen Tief,-Straßen- und Abbrucharbeiten GmbH in Duitsland opgericht door zijn zoon Gert om ook voor Duitse klanten meer aanwezigheid in Duitsland te tonen.

Zo ontwikkelde het bedrijf zich door heel Nederland en Duitsland. In 2015 vierde het bedrijf zijn 70e verjaardag en heeft het een nieuwe naam, Heijnen Weg- & Wasserbauw, Loon- & Grondverzetbedrijf BV 2018 Zoon Daniel trad toe tot de loonlijst van GmbH om zijn vader Gert in Duitsland te ondersteunen.

Contact opnemen?

Met ons team en onze machines zijn we zeer flexibel! Neem gerust contact op voor overleg over jouw opdracht!

0524 - 541 319
opmaak deel
Foto Heijnen Grondverzet